Novi host, napokon!

Home For Sale by Zoran Milić

Opet ja :)

Vjerovatno je većina primjetila da se stranicama u poslednjih 5-6 dana baš i nije moglo pristupiti. Jednom u 10 pokušaja, nakon minut dva čekanja, možda se i moglo nešto pročitati i to bi bilo sve.

Razlog za to je kompanija kod koje hostujem svjetlopise, sada već mogu da kažem ozloglašeni DreamHost. Već sam ranije imao problema sa njima, pa se dio toga sanirao, ali je već tradicionalno, pred kraj ove godine, došao novi set problema.

Pa dokle bre više “!$%&#!@&*&!^

Ovaj put, specijalit kuće je MySQL baza tj. server, zbog čega nije mogao da se generiše dinamički sadržaj svjetlopisa, a obzirom da je skoro sve na sajtu vezano sa bazom to je značilo da se ništa osim direktnih linkova na fotografije nije moglo da se prikaže. I tako iz dana u dan…

Dosadilo mi je dopisivanje, popunjavanja tiketa, provjere load-a mašine. Ne želim više da čujem kako imam speed issues i da experiencing problems, niti da svaki dan proživljavam quick network upgrade sa hiccuping-om na kraju. Stvarno je dosadilo!

Pokušao sam zaista sve, jer sam velika lijenčina i ne volim selidbe niti bilo kakve promjene, ali na kraju je čak i mazohista poput mene shvatio da bi možda moglo da se proba i nešto drugo. Ako ništa vjerovatnoća je na mojoj strani, jer od toga da ne radi garantovanih 99%, teško da može biti nešto puno gore.

DreamHost je jedna velika nabudžena hosting krofna koja samo što nije pukla. Svakim danom povećavaju svoju ponudu, prodaju više nego što realno mogu da usluže. Mislio sam da će nakon afere kada su od svojih klijenata naplatili milionski iznos u dolarima postati bar malo bolji, da će kvalitetom da nadoknade takvu nemarnost, ali sam se prevario. Njih tamo i ne zanima što većina stvari tamo ne radi ili je usporena. Sve dok se mušterije ne žale, njima je OK, a i kad se požale, treba imati čelične živce da se dobije makar malo boljitka od njih.

Zato moja preporuka svima – zaobiđite DreamHost ako vam je imalo stalo do sebe i vaših internet stranica. Oni će sa svojom uslugom učiniti da se osjetite tako jeftino i bijedno, a još i da platite za to.

Promjena hosta

Nego da skratim. Po preporuci drugara sa DevProTalk foruma, promjenio sam ulicu u kojoj žive svjetlopisi. Nova adresa je WebFaction, druga polica, treći server s lijeva. Nećemo još detaljno o njima, za sada su pod lupom, a režim plaćanja usluge je mjesečni, tako da ako namirišem bilo kakav problem lako mogu da podignem sidro i isplovim na internet pučinu. Ipak, moj prvi utisak za ovo malo vremena je veoma dobar – sajt skoro pa leti brzinom svjetlosti :))))

Potencijalni problemčić

Za vrijeme prelaska, i nedavnog usporenja ili bolje da kažem totalnog kolapsa, moglo se desiti da napišete komentar ili pošaljete poruku, a da on uopšte ne bude zapisana u bazu. Upravo sam provjerio, komentari i kontakt forma sada rade tip-top. Nije neko opravdanje, ali čisto da znate da vas ne mrzim i ne ignorišem vaše komentare. Ako ne rade komentari ili kontakt forma, probajte mail, ako ne radi gugl, zovite na mobilni :)

Život je opet lijep :)

Komentari 6

  1. LePro :: 16 Nov 2008 u 10:59

    Ajde nek si se belaja riješio… :)))

  2. chegevara :: 16 Nov 2008 u 11:52

    Ajoj, kao da sam kilu operisao :)))
    Sad imam i živi dokaz da komentari rade :P

  3. Fotomanijak :: 16 Nov 2008 u 14:04

    Eto sad kad su otklonjene sve tehnicke poteskoce, moze i pisanije da se proredi ;)

  4. Fotomanijak :: 16 Nov 2008 u 14:05

    ;) htedoh reci procesti ;)
    hahah

  5. chegevara :: 16 Nov 2008 u 19:21

    Ja se iskreno nadam da hoće. Upravo dovršavam poslednji tekst ove trilogije, mislim da će biti objavljen koliko je sutra :)

  6. Bogdan Radenkovic :: 17 Nov 2008 u 9:48

    Ohooo, aj u zdravlje ga trosio!
    Drago mi je da si preshao, iako volim krofne :))))))

Trackbacks & Pingbacks 2

  1. From Nova fotka, napokon! — Svjetlopisi on 17 Nov 2008 at 14:54

    [...] me je krenulo sa novim stvarima, pa da ne prekidam seriju. Nakon redizajna i virtuelne selidbe, stigao sam do poslednjeg dijela ove trilogije. I gle čuda, napokon nova fotka od mene. Opet sam [...]

  2. From Kaubojci i indijanci (priča o tome kako sam preživio ‘issue’) — Svjetlopisi on 25 Nov 2008 at 20:07

    [...] da ako tražite novi host zaobiđete DreamHost u širokom luku. Preselio sam sve svoje sajtove na novi host i za sada sam zadovoljan. Prosto se pitam, nije li sve ovo vrijeme moglo da bude ovako [...]

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.