Nova fotka, napokon!

Vulkan by Vladimir Popović

Canon EOS 5D, 17-40 @35mm, CP
f/8, 1/125, iso-100

Baš me je krenulo sa novim stvarima, pa da ne prekidam seriju. Nakon redizajna i virtuelne selidbe, stigao sam do poslednjeg dijela ove trilogije. I gle čuda, napokon nova fotka od mene. Opet sam počeo da fotkam i uživam u tome. Nadam se da će me taj osjećaj ovaj put držati dugo.

Prije par dana smo odlučili da malo posjetimo sjever Crne Gore. Obzirom da dan traje veoma kratko, nismo baš mogli previše da šetamo pa smo se ograničili na dio kanjona Komarnice i planinski masiv Durmitora. Fotka iznad prikazuje taj masiv iz daljine. A kako je nastala? Evo priča…

Dan je bio jedan “od onih”. Temperatura idealna, svjetlo i vidljivost kao naručeni. Teško je bilo taj dan snimiti nešto loše. Nakon nepredviđeno dugog zadržavanja u kanjonu Komarnice, uputili smo se prema Durmitoru. Na ulasku u Žabljak, negdje kod skretanja za Njegovuđu, zaustavila nas je policijska patrola.

Eh taj Gepek™, oganj u njega

Ljubazno i uz pozdrav, policajac nam je zaželio dobar dan, i nakon kontrole dokumenata upitao: Šta imate u gepeku? Rekoh mu da nema ništa, ali on je odlučio da ne vjeruje mojim zelenim okicama, oznojenom čelu i rumenim obrašćićima koji su posledica prethodnog lomatanja po kanjonu Komarnice.

Otvorite gepek, ne vjerujem ja da tamo nema ništa! Ja izađem, otvorim prtljažnik i pogledam ga, a on pogleda prvo prtljažnik, pa mene i onda opet upita: Jel sigurno nemaš ništa? I ja se nešto mislim, nakon ove predstave dal’ da ga pitam šta ga konkretno zanima, ali sam ipak odustao od toga. Dan je bio kratak, i nisam želio dodatna zadržavanja. Skratio sam priču i samo rekao: Izvolite, pogledajte! A nema šta da se vidi, prtljažnik je bio prazan kao tanjir pasulja poslije mene. Na kraju je odustao i zaželio nam srećan put.

I eto, da nije bilo durmitorske patrole vjerovatno bi proletili ovu livadu sa lokvicom u sred nje jer smo žurili da stignemo na planinu. Naravnoučenije ove priče je da uvijek stanete kad vas policija zaustavlja :)

Napomena: Klikom na bilo koju od fotografija objavljenih u fotoblogu možete istu vidjeti u većoj rezoluciji.

Komentari 10

  1. Ejla :: 17 Nov 2008 u 14:58

    :))) sva sreća da si poslušan

  2. LePro :: 17 Nov 2008 u 15:43

    Vidiš nekad i milicija valja :))) Slija mrak, naravno…

  3. Goga :: 20 Nov 2008 u 12:34

    Lijepo! Krasno! Prekrašno :)

  4. dean :: 22 Nov 2008 u 0:54

    Pozdrav veliki i postovanje! Evo sad znam dje si, ja sam na http://deanzulich.blogspot.com/
    Sve najbolje,
    d

  5. Бојан :: 23 Nov 2008 u 22:55

    aaa.. лепо, лепо! Волим кад су облаци овако “ниско”.

  6. zorba :: 02 Dec 2008 u 23:31

    Samo da malo ćiribinbin u ovi tvoj b(r)log
    Pozdrav velikon meštru :)

  7. isidor :: 08 May 2009 u 18:21

    Autore, ljenčino jedna!

  8. Darko Schneider :: 27 Jul 2009 u 20:21

    Kao prvo pozdrav tebi,nisam te dugo “čuo”od kako ne svračaš u Fotozine,kako si se snašao u Sarajevu,zdravlje,ljubav ?

    Vidim da imaš sreće sa policijom,ja sam neki dan popušio na pravdi Boga 500kn zbog brze vožnje,a zaista ne vozim brzo.Nisam htio potpisati kaznu i makar
    sam ga izvrijeđao na pasja kola.
    Da se vratim na fotku,predivan kolorit i sama oštrina koja boli ;) Pozdrav ti Che,javi se emailom koji puta,akoti se bude dalo.Bog!

  9. Davorka :: 06 Aug 2009 u 10:55

    bravo, bravo Igore

    Dasha

  10. isidor :: 18 Feb 2021 u 12:07

    O Svjetlopišče svjetlopisa! svjetlopišeš li svjetlopise, o?

Trackbacks & Pingbacks 1

  1. From Fotoblog: Bajka u kamenu — Svjetlopisi on 03 Dec 2008 at 8:11

    [...] sam da podijelim sa vama još neke fotke snimljene na nedavnom izletu na sjever ali sam na kraju odustao jer mi je bilo žao da ih razdvajam, posebno jer ih povezuje priča. Zato [...]

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.