Kaubojci i indijanci

Home For Sale by Zoran Milić

Već sa početkom nove godine neke stvari nisu bile kakve trebaju da bude. Vjerovatno su neki od vas primjetili, posebno poslednjih par dana, da je na Svjetlopisima bilo veoma sporo. Stvar je postepeno kulminirala da bi u poslednja tri dana došlo do toga da su se stranice učitavale od 5 do 30 sekundi. Ja sam šizio, u međuvremenu se dopisivao sa damama iz supporta i dobijao preslatke tipske odgovore, sve dok nisam potpuno otkačio i sproveo detaljnu istragu o mom problemu. U tih par dana ulovio sam da je “load” mašine na kojoj su hostovani Svjetlopisi ogroman, a to je povlačilo i sporost pri generisanju i učitavanju stranica.

Ovo je bila samo kap u čaši, jer sam i prije toga nekoliko puta experiencing problems, preživio sam nekoliko speed issues, jedan quick network upgrade i kao šlag na torti neki network hiccuping. Zamalo da me strefi i billing issue. Sve u svemu veoma buran početak godine :)

“!$%&#!@&*&!^

Elem, nakon proživljavanja svega toga, nakon pet dana živciranja, pet minuta prije nego sam kliknuo da kupim hosting kod jedne druge isto tako renomirane kompanije stiže mail u kome mi potvrđuju rezultate moje istrage. Jaka stvar, pa to sam im rekao prije pet dana ali mi nisu vjerovali. Možda bi i sada napisali da je sve ok, ali pored 200 printscreen-ova, 82335 linija izvučenih iz raznih logova i nekoliko nenormalno dugačkih pisama, neko iz podrške se ipak sažalio na mene, potvrdio mi da stvari nisu kakve bi trebalo da budu, da neko pravio zulum na mojoj mašini i da su oni odlučili da me bez obzira na to presele na jednu drugu, još bržu, bolju i stabilniju mašinu. Oni će ostati da kokaju indijance koji se za sada vješto kriju od njih kaubojaca i istražitelja iz Majamija.

Tako je moj blog “napredovao” po prvi put u životu. Još uvijek ne znam da li je zaista u pitanju bolja i stabilnija mašina, uvijek sam skeptik kada su te stvari u pitanju, čak pomalo i maler, ali se nadam da na njoj neće biti indijanaca koji će paliti vatru u sred servera. Slijedi period tranzicije, tradicionalno i rutinsko “updateovanje DNS-ova”, pa ako nešto primjetite ovih dana, bolje rečeno ovih sati, nemojte se ustručavati da mi to javite. Ako ne radi kontakt forma, probajte mail, ako ne radi gugl, zovite na mobilni :)

:)

Vas koji ste u proteklim danima sve ovo ćutke trpili i uprkos svemu tome i dalje posjećivali Svjetlopise mnogo volim :)

Od danas živim u uvjerenju da Svjetlopisi jure svjetlosnom brzinom, a u međuvremenu mi je stiglo i jedno pismo iz Londona koje sam čekao preko 30 dana. Ostaje mi još da vidim da li će ovaj puž produžiti dalje ili se još malo zadržati ovdje.

Život je ponovo lijep :P

Update 22-01-2008, 19:30h Život je ponovo ružan, sve što se dešavalo juče i prekjuče, opet se dešava. Sajt je neviđeno spor, vrijeme odziva dugo, vrijeme generisanje stranice još duže, … Onih 5 sati normalnog funkcionisanja izgleda da su bili samo iluzija mog lijepog i lagodnog života. Očekujem odgovor podrške, ali svi su izgledi da će pužić ipak da krene na put. Kako trenutno stvari stoje, ne bih preporučio da slijedite moj primjer i hostujete svoje mezimče kod DreamHosta :(

Update 23-01-2008, 15:30h Jutros hehehe jutros mi je stigao mail u kome sam obavješten da su napokon ulovili korisnika koji je causing high operations on the file server gdje sam i ja, tako da se nadam da će sada sve raditi u granicama pristojnog i prihvatljivog. Vidjećemo šta vrijeme nosi.

Update 30-01-2008, 00:30h Već nekoliko dana sve se stabilizovalo, vrijeme generisanja stranica je dobro čak i više od toga. Pljuc, pljuc, da ih ne ureknem, zaista se nadam se da se problemi od ranije neće više dešavati, bar ne tako često i u toj mjeri.

Život je nekad lijep, a nekad nije :)

Update 25-11-2008, 20:00h Nakon polugodišnjeg maltretiranja shvatio sam da mi je dosadilo dopisivanje i popunjavanja tiketa, i da imam prečeg posla u životu od toga da provjeram da li se stranica učitava makar za pola minuta, ako već ne može kao kod svog normalnog svijeta. Za godinu dana koliko koristim njihovu uslugu jedino što mogu da kažem je da ako tražite novi host zaobiđete DreamHost u širokom luku. Preselio sam sve svoje sajtove na novi host i za sada sam zadovoljan kako sve to radi u praksi. Prosto se pitam, nije li sve ovo vrijeme moglo da bude tako.

Komentari 7

  1. crtani :: 22 Jan 2008 u 20:09

    Kod mene se vrlo brzo otvara stranica. Fali samo jos koja fotka.

  2. chegevara :: 22 Jan 2008 u 20:16

    Sada trenutno je nešto bolje, ali i dalje kriminalno sporo kada uporedim sa situacijom (i logovima) od prije nove godine. Jednostavno vidim da je vrijeme generisanje stranice na serveru predugačko, često i preko 10 sekundi. Bonusa što mi se čini da njihov fileserver ima neke probleme, sporost ili samo loš odziv, pa se dešava siutacija da se se fajl od 500kb i 0.5kb jednako učitavaju. To sad ne bi bio neki problem da se fajl od 0.5kb ne učitava sa samo dva sekunda :(

    Sve u svemo smorno i dosta iritirajuće. Moguće da trpe razne napade zbog nedavnog fijaska sa mušterijama gdje su greškom naplatili svima od 120 do 2000 dolara, ali to i nije neki izgovor, bar da napišu šta je, lakše bi bilo i nama.

    Što se tiče fotki, biće ih, baš sam danas pripremio 3-4 za fotoblog.

    Hvala što si se javio, bar malo pozitivne energije za noćas.

  3. LePro :: 23 Jan 2008 u 0:12

    Pa neznam… kod mene je sve ok, trenutno… par sekundi “MAKSIMALNO”, dok zujim ovuda… :)
    A indijanaca će uvjek bit… :)))

  4. LePro :: 23 Jan 2008 u 0:14

    Hmm… kod mene je par sekundi otvara… trenutno… a danas nisam ništa primjetio…
    a da ima indijanaca… ima… :))))

  5. LePro :: 23 Jan 2008 u 0:22

    a ima i spamera :)))

  6. chegevara :: 23 Jan 2008 u 0:27

    Spameri su čudo. Od 7 spamera koliko je Aksimet do sada slistio na mom blogu, tvoja su 3 :)))))

    I da znaš da mi nije jasno, ona prva dva još i shvatam, pomislio je da pišeš serijski komentare, ali zašto te ne voli kad pišeš samo jedan komentar poslije toga, još mu ja kažem nije Igor spamer, to je misterija. Na kraju ću ga isključiti skroz, ionako nemam problema sa spamerima :)

    Inače vrijeme učitavanja stranica je i kod mene trenutno ok, čak mi se čini i brže nego što treba. Vidjećemo šta će uraditi na kraju, možda neko usliši moje molitve i pokoka sve spamere i ložače vatre u serveru :P

  7. crtani :: 23 Jan 2008 u 22:31

    Ma, ja sam prije navraco, ali nije bilo nekih desavanja ovdje. Pa tek odnedavno, vidim da svjetlopisi rade, pa opet navratim.

Trackbacks & Pingbacks 1

  1. From Novi host, napokon! — Svjetlopisi on 17 Nov 2008 at 15:02

    [...] koje hostujem svjetlopise, sada već mogu da kažem ozloglašeni DreamHost. Već sam ranije imao problema sa njima, pa se dio toga sanirao, ali je već tradicionalno, pred kraj ove godine, došao novi set problema. [...]

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.