The Šuma

The Šuma by Vladimir Popović

Canon EOS 5D, 17-40 @40mm
f/11, 1.6sec, iso-100

Naslovna mi se potpuno ubuđala. Fotki ni za lijek, a stranica sve više liči na izvještaj sa nekog skupa gdje je glavna tema bila politika ili ekonomija. Obećao sam sebi da neću kačiti stare fotke, sve u nadi da ću da izađem vani i potrošim bar jedan elektron iz baterije. Izgleda da nije upalilo.

Ovu fotku sam snimio ljetos u Nacionalnom parku Durmitor pri povratku u civilizaciju poslije jednog cjelodnevnog izleta. Malaksao, gladan, žedan, bosonog, ma pravi siročić. I baš kad sam se sažalio na sebe, pomislih kako mi nedostaje još nešto.

Morila me žeđ, ali baš morila. Dok sam maštao o hladnoj vodi naletili smo na jedan šumski potok. Napio sam se toliko da svaki medo kruškar iz okoline može da mi zavidi. Drugar nije pio. Nije smio ili nije htio da ne pokvari ukus kafe na koju smo kansije otišli.

Nisam previše zadovoljan fotkom. Šuma me je nervirala jer bi uvijek nedostajalo bar jedno ili dva stabla za onu dobru, savršenu kompoziciju. Taman kad bi našao dobar ritam i ujednačio scenu, neko od ovih drvića pomaklo bi se korak naprijed i pokvarilo mi kadar. Obrada malo mračnija, po ličnom meraku i doživljaju – studen hladna šumska voda i planinska kafa. :)

P.S. Da li ste znali da klikom na bilo koju od fotografija objavljenih u fotoblogu možete vidjeti istu u većoj rezoluciji? Ja sam to znao, ali dosta mojih gostiju nije. Kasnije sam shvatio, kako bi i mogli da znaju, kada to nigdje ne piše. Kruno, hvala ti za ideju. :)))

Komentari 3

  1. LePro :: 10 Feb 2008 u 0:38

    Meni ove tvoje cbdarkgarave obrade pašu…

  2. chegevara :: 10 Feb 2008 u 0:49

    CBrčkane fotke :)))

  3. Denis :: 01 Apr 2008 u 9:41

    Sa malim zakasnjenjem, ali fotografija je EXTRA! Sa pravom merom u obradi, kadrovi odlicni… Svaka na sajtu ima “odgovarajucu” atmosferu…
    Suvi talenat! Bravo momak! :)

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.