Publika

Publika by Vladimir Popović

Canon EOS 10D, 100mm/macro
f/8, 1/200, iso-400, 580ex

Šetajući rivom u Budvi pažnju mi je privukla jedna gajba puna ulovljene ribe. Bila je to najljepše i najurednije složena sardina na cijelom primorju :)

Izbor je pao na stotku macro i iso-400 jer se bližio kraj kraj dana i svjetlo je bilo prilično kritično. Pomogao sam se blicem, tj. izvučenom bijelom karticom koja je bacila tek toliko svjetla da inače bijela i mokra riba dodatno zablista i malo “oživi”. To se pokazalo kao dobra odluka, jer mi se, uz prethodno podešen iso-400, balans svjetla činio odličan. Možda sam mogao još malo zatvoriti blendu i dobiti veću oštrinu po cijeloj površini kadra, čini mi se da bi f/11 ili f/16 bili idealni, ali bilo me je strah da sa takvom blendom neću uspjeti da postignem onaj pravi balans. Pride što su ljudi kupovali ribu i postojao je rizik da moja gajba bude odnesena :))

Komentari 3

  1. LePro :: 24 Jan 2008 u 7:35

    Aha… dobra, vidjeh je i prije, ali sad tek znam pravu istinu :)))))))))))

  2. Nemanja (BG 2.0) :: 28 Jan 2008 u 5:32

    Apsolutno genijalno.

    *sve pohvale i za naziv bloga. :)

    p.s. gUevara ;) (znam, picajzla sam, ali to je jače od mene :-P)

  3. chegevara :: 28 Jan 2008 u 20:46

    Hvala narode, evo stižu kafica i rakija :))))

    Dužan sam i malo objašnjenje (kasno sam ukapirao da ga nemam na ovom blogu) što se tiče mog nadimka – cheguevara. Apsolutno se slažem da je Guevara ispravno (Ernesto Che Guevara), a ovo simplifikovano sam prisvojio kao da je moje. Nastalo je veoma davno, u chaterskim vremenima, slagaću te ali sigurno je prošlo bar 10-ak godina, negdje na putu između čegevare i cegevare u vremenu kada ‘naša slova’ nisu bila podržana kao danas. I nadimak je ostao sve do danas, čak me i kući tako zovu. Dodatni razlog što je taj ‘nick’ uglavnom bio slobodan na većini IRC mreža, za razliku od Guevare :P

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.