Karučko oko

Karučko oko by Vladimir Popović

Canon EOS 5D, 17-40 @24mm
f/11, 1/50, iso-100, CP

U pitanju je staro ribarsko naselje Karuč koje se nalazi na obali skadarskog jezera. Tu se nalaze se dva “jezerska oka”, jedno se zove Volac, a drugo Karučko oko, koji predstavljaju ogromne izvore pitke vode. Pored njih, sa jednog uzvišenja, krajem dominira i dva vijeka stara kuća – zimovnik Sv. Petra Cetinjskog. Arhitektura je veoma specifična i ako bi se na trenutak zaboravilo da je u pitanju obala jezera, čovjek bi gledajući te stare kamene kuće pomislio da se nalazi na nekom morskom ostrvu.

Kraj u kojem je vrijeme odavno stalo i koji možda baš zbog toga ima svoju magiju i ljepotu bez obzira na vrijeme u koje ga posjetite. Ambijent je prelijep, a mještani ljubazani i gostoprimivi. Kad god došli, uvijek će se tu pronaći neki nov i zanimljiv detalj.

Komentari 2

  1. marinowski :: 16 Jan 2008 u 20:05

    Prelepo je! Bio sam dosta puta u ovim predelima, ali nikada bas ovde. Mogu zamisliti kolicinu detalja na originalnoj fotografiji.

    Hoce li biti uskoro fotografija iz samog naselja?

  2. chegevara :: 17 Jan 2008 u 14:37

    Jao jeste, detalji su i mene oduševili, čak i ovako malena fotka ih je prepuna. Skoro da je zanimljivo gledati je pod povećalom :)

    Imam nekih fotki, zapravo imam brdo fotki jer se škljocalo bez prestanka, ali nisam siguran ima li nešto da je vrijedno objavljivanja. Pokušaću da iskopam iz arhive bar jednu-dvije da izgledaju pristojno pa ću da ih okačim.

Ostavi svoj komentar

Tvoja email adresa nikada neće biti javno objavljena, niti na neki drugi način biti zloupotrebljena. Obavezna polja su označena sa *