Karučko oko

Karučko oko by Vladimir Popović

Canon EOS 5D, 17-40 @24mm
f/11, 1/50, iso-100, CP

U pitanju je staro ribarsko naselje Karuč koje se nalazi na obali skadarskog jezera. Tu se nalaze se dva “jezerska oka”, jedno se zove Volac, a drugo Karučko oko, koji predstavljaju ogromne izvore pitke vode. Pored njih, sa jednog uzvišenja, krajem dominira i dva vijeka stara kuća – zimovnik Sv. Petra Cetinjskog. Arhitektura je veoma specifična i ako bi se na trenutak zaboravilo da je u pitanju obala jezera, čovjek bi gledajući te stare kamene kuće pomislio da se nalazi na nekom morskom ostrvu.

Kraj u kojem je vrijeme odavno stalo i koji možda baš zbog toga ima svoju magiju i ljepotu bez obzira na vrijeme u koje ga posjetite. Ambijent je prelijep, a mještani ljubazani i gostoprimivi. Kad god došli, uvijek će se tu pronaći neki nov i zanimljiv detalj.

Komentari 2

  1. marinowski :: 16 Jan 2008 u 20:05

    Prelepo je! Bio sam dosta puta u ovim predelima, ali nikada bas ovde. Mogu zamisliti kolicinu detalja na originalnoj fotografiji.

    Hoce li biti uskoro fotografija iz samog naselja?

  2. chegevara :: 17 Jan 2008 u 14:37

    Jao jeste, detalji su i mene oduševili, čak i ovako malena fotka ih je prepuna. Skoro da je zanimljivo gledati je pod povećalom :)

    Imam nekih fotki, zapravo imam brdo fotki jer se škljocalo bez prestanka, ali nisam siguran ima li nešto da je vrijedno objavljivanja. Pokušaću da iskopam iz arhive bar jednu-dvije da izgledaju pristojno pa ću da ih okačim.

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.