Kako se pravio b(r)log

O moj blože. Kako sam se noćas razočarao u standarde. Htio sam da sredim i ušminkam svjetlopise da budu najljepši blog na svijetu, ali nakon nepraspavane noći, sjetio sam se izreke koju mi je rekao jedan drug kome je to rekao njegov drug – css my ass, tables forever. :))

Šalu na stranu, ide mi mnogo teže nego što sam očekivao… Ali nisu samo standardi krivi, kriv sam ja što sam pomislio da će sve ovo biti veoma lako i da ću podići kompletan sajt dok kažeš hurmašica.

Istina je da sam zapravo oduševljen WordPressom i njegovim mogućnostima, čak do te mjere da sam spreman da trpim sve samo da te dovedem da bude sve po mome. Prava je istina da si ti podignut za 10 minuta, pa me je to prevarilo da će i sve ostalo biti lako. Sa velikom rezervom sam instalirao ovaj blog engine i u njemu sam vidio samo to – gomilu php koda koju ću lako da uklopim u ostatak svog sajta. Sada stvari stoje malo drugačije, moje mišljenje se promjenilo, a želja mi je da od tog enginea napravim i nešto više od običnog bloga. Osjećam da je to moguće.

Za sad je rezultat 1:0 za moj blog, idemo dalje… :)

Komentari 5

  1. Robert Ivanov :: 27 Jun 2007 u 13:35

    sa srecom :P
    osecam da ce biti film sa happy end-om :)

  2. PetarMDima :: 09 Jul 2007 u 20:03

    Drago mi je da sam pronašao tvoj web kutak. Nadam se da ćeš galeriju fotografija ubrzo srediti i okačiti sve radove ovde … crno – bela sekcija je impresivna, još ću da poverujem da tvoj Kanon zaista ima kosmički senzor.
    Pozdrav, Vlada.

  3. chegevara :: 17 Jul 2007 u 23:14

    Moj kutak je kako sam već rekao pokretan već milion puta. Shvatio sam da nikad neću smisliti, a još manje napraviti nešto što bi želio. Zato je odluka pala da ga pustim, pa lagano oblikujem u ono što trenutno želim. Vjerovatno je to trka bez pobjednika, ali nema veze sve dok je sve na jednom mjestu i dok se mi zabavljamo.

    Galerija mi je jedan od prioriteta, ali prije nje moram prvo da steknem neke elementarne css-xhtml-php vještine. Zato će da ide malo sporije nego što sam mislio, ali do kraja godine biće sigurno.

    Hvala na komentarima :)

  4. Marinko :: 18 Jul 2007 u 1:04

    Pozdrav

    Reci mi koja je ono galerija. Ja sam implementirao teskom mukom light klinac palac kako se zove koji radi isto kao ono tvoje cudo samo sam u napadu bijesa poludio… naime sve thumbove moram rucno da pravim… na kraju sam se opredijelio za ZendPhoto kojeg cu da silujem dok ne zatrudni.. :) (govori Canon iz mene)

  5. chegevara :: 18 Jul 2007 u 1:24

    Pozdrav i tebi. Moram ti reći da te moj spam(etni) starac Aksimet vidio kao spammera. Ko zna šta si mu uradio, mora da je namirisao da me lagiš da si Canondžija :)

    Već sam napisao negdje, galerija koju koristim je NextGEN Gallery. Na prvi pogled djeluje dosta upotrebljiva, a na drugi pogled je za mene preglomazna. Zato sam trenutno odustao od nje dok se ne smislim šta ću i kako ću (čitaj dok ne ovladam phpxhtmlcss moćima). Dobra stvar, ako se odlučiš za NextGEN, je da nećeš morati ručno da praviš thumbove.

    Detalje o galeriji možeš naći u temi I službeno zvaničan….

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.