I službeno zvaničan…

… ili zvanično služben!? Ne znam kako bih to rekao jer sam prije par dana objavio svoje online prisustvo na webu. Recimo da je ovo zvanični početak. Stranice su u ovo par dana dobile bar malo forme i počele da liče na nešto, a meni se sve više svidio blogoliki koncept rada i osjećam se sve prijatnije u ovom okruženju.

Već sam ovladao nekim djelićima i tajnama, pravio sitne kozmetičke izmjene i postavio neke nadam se ostvarive ciljeve. Odlučio sam se da sa vremena na vrijeme podijelim svoju muku sa vama, pa će se na ovom mjestu naći i razni problemi sa kojima se susreće jedan apsolutni početnik. Naravno pisaću i o tome kako sam te probleme rješavao. Nadam se da će takve stvari nekome koristiti i da će bar nekoga neodlučnog ohrabriti da što prije krene sa uređivanjem ličnih stranica. Što se tiče dizajna, ovo nije ni blizu onoga što imam zamišljeno u glavi, ali ovakvo kako je savršeno odgovara mojim trenutnim potrebama i dodatno motiviše me da idem dalje.

Ispod haube

U trenutku dok sastavljam ovaj članak, ispod haube su WordPress i jedan fini šablon Mandigo koga sam tek mrvicu prilagodio svojim potrebama. Koristio sam i par plugina, i to: Aksimet koji bi trebalo da je spas za sve koji imaju spamerske muke i NextGEN Gallery koji bi trebalo da mi pomogne oko organizacije fotografija. E sad šta je tu je, da li mi je sve to trebalo pojma nemam. Do sada nisam okusio spamerske muke i rad Aksimeta, a nisam imao ni neke pomoći od NextGEN-a, čak mi se na drugi i treći pogled čini preglomazan, ali to će samo vrijeme pokazati. Aksimeta sam dobio uz WordPress a ovaj drugi mi je prvi iskočio u Google pretraživaču.

Najvažnija stvar, konačno sam uklonio onaj užasni “coming soon” natpis sa naslovne strane i napravio redirekciju na ovaj blog. Mali korak za iskusno čovječanstvo, al’ veliki za mene :)

Lijepo je biti službeno zvaničan!

Komentari 6

  1. Robert Ivanov :: 29 Jun 2007 u 2:18

    Честитам ситуацију :D

  2. Bogdan Radenkovic :: 03 Jul 2007 u 21:06

    Lepo krenulo vala, za sad i ja samo da cestitam situaciju a na dalje kako oce, postao sam stalni posetilac :)

  3. Veselin Raznatovic :: 04 Jul 2007 u 12:31

    Chestitam i puno srece!!!

  4. bamby :: 06 Jul 2007 u 1:56

    Sve čestitke. Samo napred!

  5. akregar :: 06 Sep 2007 u 19:51

    Bravo majstore, nisam znao da radi dao danas, cestitke i sretan rad i u favorites:))

  6. chegevara :: 06 Sep 2007 u 19:54

    Kofol sam počeo, čak i zvanično najavio, sve u pokušaju da se natjeram i malo oživim stranicu. Hvala na komentarima :)

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.