Yin & Yang

Yin & Yang by Vladimir Popović

Canon EOS 10D, 17-40 @25mm
HDR od 2 ekspozicije: 1/50, 1/200, f/11, iso-100, CP

Treća fotka iz serije Perast. Pred sami kraj dana, sunce je skoro zašlo za horizont, a oblaci su se nadvili nad zaliv. Počela je da dominira jedna, za taj kraj veoma specifična, olovno plava boja. Svjetlo je bilo na granici vjerovatnog, ni dan danas ne znam kako je ispalo ovakvo, ali takav je to kraj, nepresušan izvor inspiracije, uvijek te iznenadi sa nečim novim. Na fotografiji su ostrva sa crkvama Gospa od Škrpjela i Sv. Đorđe (Sv. Jurje), a u pozadini je tjesnac Verige, ulazna kapija u bokakotorski zaliv.

Komentari 4

  1. Samir :: 05 Jan 2008 u 1:58

    Prelijepa fotografija. :)

    ujedno da ti cestitam sve najbolje u Novoj Godini i da nas nastavis iznenadjivati iz dana u dan jos barem 150 g. :)

    pozzzz

  2. chegevara :: 06 Jan 2008 u 12:29

    Hvala, takođe sve naj naj :)
    Što se tiče ovog drugog, neka bude 100g i ja srećan :P

  3. Ivica Kiš :: 07 Jan 2008 u 2:04

    Che bok!
    Večeras sam bazal po jankogradu, naluknul sam u BRBirtju (nije nikog bilo za čašicu razgovora), pa sam razgledaval galerije, obilazil staro društvo i taxam došel do izloga člana broj 461. i tu sam malo stal. Skoro sve ispražnjeno! Kaj se lokal preuređuje? Onda sam nešel Tvoju vizitku: http://www.svjetlopisi.com! Baš dobro. Lepo sam se prošetal po Tvojoj fotomonografiji Crne Gore i užival sam na svih 100 slika, pa mislim da je prostojno i da Ti se javim sa par reči. Hvala Ti za ovu lepu šetnju. Sretno Ti novo leto i veseli blagdani! Stoj zdravo i uživaj! (fotoziner obscuras iz jankograda)

  4. chegevara :: 09 Jan 2008 u 4:32

    Hvala na ovako lijepom komentaru Ivice :)
    Malo sam krečio, možda i prekrečio, pa sam donio odluku da se skrasim na jednom mjestu i pokušam tu napraviti neku finu domaću atmosferu. Sada sam u fazi učenja, a pomalo i implementaciji naučenog. Ide sporo, ali ide…

    Što se tiče nove godine, želim ti sve naj naj :)

Ostavi svoj komentar

You must be logged in to post a comment.